×
×
İşçilerimize Hayırlı Olsun...
Haberler

"İşçilerimize hayırlı olsun, bu sendikal sözleşme 88 işçimizi kapsamakta ve şu anda evli ve iki çocuklu bir aile reisi bizden alacağı ücret 33 bin lira olarak belirlendi"

Şarkışla Belediyemiz ile Hak İş Konfederasyon başkanı arasında imzalanan sözleşmeyle maaşlarına yüzde 120 zam yapılan işçiler sevinç yaşadı.

Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay Oğuz, yaptığı açıklamada, Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını söyledi.

Başkanımız Oğuz'un öncelikle vurguladığı nokta, 88 işçiyi kapsayan sözleşmenin, çalışanların alacaklarını günü gününe tahsil etme prensibiyle örtüştüğü oldu.

Başkanımız Oğuz, sözleşme kapsamında 15.500 lira olan 2 çocuklu bir ailenin reisinin alacağı ücretin, %120'lik bir fiyat artışıyla 33 bin liraya denk geldiğini belirtti. Bu önemli zam oranının, 6 aylık bir sözleşme süresini kapsadığını ve memurlara uygulanan zam oranlarına paralel olarak da güncelleneceğini açıkladı.

Yapılan sözleşmeyle ilgili değerlendirmede bulunan Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Hizmeti Sendikası Şube Başkanı Nihat Şimşek ise, %120'lik zam oranının Türkiye genelinde büyük yankı uyandıracağını ve örnek bir sözleşme olarak ön plana çıkacağını ifade etti.



Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!