Osman Fazıl Polat Paşa'yı Vefatının 44. Yılında Rahmetle Anıyoruz..
#

Emekli Korgeneral 'Mağusa Fatihi Osman Polat Paşa' vefatının 44. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Polat Paşa'yı anma programı kapsamında ailesiyle birlikte anı evi ziyaret edildi. Ziyaret esnasında Başkanımız Kasım Gültekin, 'Mağusa Fatihimiz, Milli Kahramanımız, en zor zamanda Kıbrıs Türklerinin ve Türkiye’miz açısından hem askeri hem de vatan topraklarımızın bağımsızlığı için önem arz eden Kıbrıs harekatında almış olduğu kararlar ile hem ülkemiz hem de Kıbrıs Türk kesimi için bağımsızlığa giden yolda, Şanlı Türk bayrağımızı göklerden inmemesine öncülük etmiştir. Şarkışla’mızın kıymetli değerlerinden biri olan Osman Fazıl Polat Paşa’mızı vefatının sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anıyorum.' dedi. Ziyaret sonrasında Paşa'mızın ailesi Belediye Başkanımız Kasım Gültekin ve Fen İşleri Müdürümüz Selçuk Özbakır’a teşekkür plaketi takdim etti.

Program daha sonra Yıldırım Mezarlığında resmi tören ile birlikte dua edilerek ve Polat Paşa Köyü, Mağusa Tepesi'nde 44 adet çam ağacı dikilerek devam etti.

#