×
×
Kent Konseyi İstişare Toplantısı Düzenlendi...
Haberler

Şarkışla’ya son 3 yılda 350 Milyonluk yatırım yapıldı, hedef 2023 yılına kadar 670 Milyon

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, ilçeye yapılan yatırımlar ve yapılacak olan yatırımlar, Hanımlar evinde yapılan ‘Kent Konseyi İstişare Toplantısında ele alındı.
Hanımlar Evinde yapılan Kent Konseyi İstişare Toplantısına, Şarkışla Kaymakamımız Sayın Akif Pektaş, Kaymakam adayı Sayın Muhammet Güzel, Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay Oğuz, il genel ve belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve iş adamları katıldı.
- Pektaş, Son üç yılda Şarkışla’ya yapılan yatırım 350 Milyon, 2023 yılı hedefimiz 670 milyon Lira
Kaymakam Pektaş, Ekim ayı sonunda yeni hükümet konağının hizmete gireceğini, bunun yanında Muhsin Yazıcıoğlu Cami ve Külliyesinin de ibadete açıacağını, Belediye Başkanımız Oğuz’da ilçenin en büyük sorunu olan içme suyu, kanalizasyon, arıtma ve yağmur suyu hattının da olduğu alt yapı çalışması projesinin ihalesinin gerçekleştirilerek ihaleyi alan firmaya yer tesliminin yapıldığını belirterek bu günden itibaren çalışmaların başladığını projeninin 2 yıl içerisinde tamamlanarak Şarkışla’da alt yapı sorunun bitirileceğini ifade etti.
Kent Konseyi İstişare Toplantısında konuşan Kaymakam Pektaş, “Bu ayın sonu itibariyle yeni Hükümet konağı hizmete girecek, Muhsin Yazıcıoğlu Cami ve Külliyesi de hizmete girecek, 253 aileyi barındıracak sosyal konutlar bitti, aile ve sosyal politikalar bakanımızın programının uygunluğunu bekliyoruz, hak sahipleri en kısa zamanda süratle oraya yerleşecekler. Bunun haricinde önümüzdeki hafta Şarkışla Kent Meydanı projesinin ihalesi yapacağız. KYK yurdu bu ay sonunda hizmete girecek, yapımı devam eden okullarımız, tamamlanmış okullarımız var. Bunun yanında Hayvan pazarının daha modern hale getirilmesi için yapılan çalışmalar var. Şarkışla Cemel arasında yapılan yol çalışması da en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak ” Diyerek Şarkışla’ya yüzme havuzunun da yapılacağını son üç yılda Şarkışla’ya yapılan yatırımların 35 Milyon, 2023 hedeflerinin ise 670 Milyon Lira olduğunu söyledi.
Başkanımız Oğuz ise Alt yapı çalışmasının neden bu güne kadar sarktığı konusunda açıklama yaparak, “ Alt yapı projemizin ihalesi yapıldı, ilgili firmaya yer teslimini yaptık, inşallah 2 yıl içerisinde 150 Milyon liraya mal olacak projemiz 2 yıl içerisinde tamamlanarak ilçemizde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı tamamlanacak.” Dedi.


Şarkışla’ya son 3 yılda 350 Milyonluk yatırım yapıldı, hedef 2023 yılına kadar 670 Milyon



Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!