×
×
Kadir Gecesi İftar Programı Gerçekleştirildi...
Haberler

Kadir Gecesi İftar Programı Şehitler Meydanında Gerçekleştirildi.

Şarkışla Kaymakamlığı, Şarkışla Belediyesi, Kızılay Şarkışla Şubesi ve esnafların katkısıyla Şehitler parkında verilen iftar yemeğine ilçe protokolünün yanı sıra 4 Bin 150 kişiye iftar yemeği verildi. Soğuk havaya rağmen katılımın fazla olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirten ilçe Kaymakamımız Sayın Akif Pektaş " Gönül soframıza hoş geldiniz. Artık Şarkışlamız da geleneksel hale gelen Kadir gecesi iftarında sizlerle bir olmanın beraber olmanın tarifsiz mutluluğu içerisindeyiz. Bu güzel tablo karşısında söylenebilecek tek bir şey var, Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın idi, islamın son sancağı olan bu millet inşallah bundan sonrada ezanların okunduğu, Bayrakların indirilmediği bir vatan diyarı olarak bütün mazlumların, bütün masumların umudu olarak son kalesi olarak ilelebet yaşamaya devam etsin." dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay Oğuz yaptığı açıklamada iftar yemeğinin hazırlanarak vatandaşlara dağıtılmasında emeği geçen her kese dağıtılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Şarkışla belediyesi olarak Şarkışla'da her sene geleneksel olarak yapmış olduğumuz Kadir gecesi iftar programının birini daha gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Şarkışla'mızın en büyük meydanında vatandaşlarımızın hınca hınç doldurduğu bir iftar programını gerçekleştirdik. Burada ne yediğimiz ne içtiğimiz çok önemli değil, önemli olan insanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde aynı sofrada buluşturulması idi. Bu güne kadar da bunu Allaha şükürler olsun Şarkışla Belediyesi olarak güzel organizasyonlarla gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu gün de Kadir gecesinde vatandaşımızı meydana davet ettik ve insanlarımız da koşa koşa gelerek meydanı hınca hınç doldurdular. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın " diyerek Kadir gecesinde 4 bin 150 kişiye iftar yemeği verdiklerini, Kadir gecesi öncesinde de her gün 600 kişiye, belediyeye ait iftar sofrasında iftar yemeği verdiklerini söyledi.
Program konuşmaların ardından ilçe müftüsü Mehmet Cingöz;ün yaptığı dua, ilahi dinletileri ve Büyük cami imamı Muammer Ceyhan'ın okuduğu ezanla birlikte vatandaşların oruçlarını açmasıyla sona erdi. Soğuk havaya rağmen meydana gelen ailelerin küçük çocuklarına kaban giydirdikleri görüldü.


Kadir Gecesi İftar Programı 2017



Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!