×
×
İlçemize Hayırlı Olsun Alt Yapı Çalışmalarımız Başladı...
Haberler

4115_2301_8253-IMG-20180406-WA0010.jpg

150 Milyonluk Alt Yapı yatırımı için tören düzenlendi, dualar eşliğinde, ishale hattı, arıtma, Su şebekesi, kanalizasyon şebekesi ve Yağmur suyu hattı için iş makineleri toprağı kazmaya başladı, Şarkışla’nın alt yapısı sil baştan yeniden yapılıyor.
Kaymakam Akif Pektaş törende yaptığı konuşmasında, Şarkışla’da yapılan yatırımla tarihi bir an yaşadıklarını söyledi.
Pektaş, “ Yaklaşık iki buçuk senedir Şarkışla’da görev yapıyorum, bu görev yaptığım zaman diliminde de yakinen müşaade ettiğim bir sorundu, bu Şarkışla’nın alt yapısı ile ilgili sıkıntılar.” Diyerek, bu sıkıntıların ortadan kaldırılabilmesi, işlerin biraz daha hızlandırılması için başkanla birlikte iki kez ilgili bakanlığa gittiğini söyledi.
Pektaş, “150 Milyonluk bir yatırım da böyle kolay kolay her ilçeye nasip olan bir yatırım değil ki, bunun 75 Milyonu hibe ve bir ilçeye 75 milyon hibe verilmesi iller bankası tarihinde Türkiye için bir ilk, İşte Şarkışla bu gün aynı zamanda aynı bu ilki yaşayan bir ilçemiz.” Dedi.
Yapılan yatırımın riskli bir yatırım olduğunu aktaran Kaymakam Pektaş Başkan Oğuz’u bir kez daha takdir ettiğini belirterek, “Belediye Başkanları açısından riskli bir yatırımdır. Yani siz 150 milyonluk parayı toprağın altına değil de toprağın üstüne harcasanız herhalde Şarkışla’da yapılmamış yol ya da park yapılmamış bir alanı bulamazsınız. Ama şu yapılan çalışmayla inşallah Şarkışla’mızın geleceği kurtulacak ve yüz yıllarca bir daha alt yapıyla ilgili bir sıkıntıdan insanlarımız bahsetmeyecek.” Dedi.
Tarihi bir gün için bismillah çekerek işe başlamak için bir araya gelindiğini söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, “ Malumunuz Şarkışla’mız alt yapı açısından sıkıntılıydı, bunu hepiniz biliyorsunuz, hepimiz biliyoruz. Asbestli borumuz var, arsenikli suyumuz var, kanalizasyonda büyük sıkıntılarımız var, bizim 2 tane vidanjörümüz var en fazla çalışan araçlarımız,1 metre yağmur suyu hattımız yok. Dolayısıyla belediyecilikte, belediyenin yapması gereken temel iş bu sorunu ortadan kaldırmaktır.” Dedi.
Göreve geldikleri günden beri, söz verdikleri içme suyu şebekesinin değiştirilerek arsenikli sudan kurtulmak için çaba sarf ettiklerini belirten Oğuz, verdikleri sözün neden geciktiğini de anlattı.
Oğuz, “Bu güne kısmetmiş, üzerinden 4 yıl geçti. Projelendirme süreci ayrı bir süreçti, kredilendirme, hibelendirme ayrı bir süreçti, ihaleler ayrı bir süreçti, tabi bu süreç içerisinde arzu etmediğimiz işler de oldu. Arıtmanın yeri değişti, deponun yeri 3 kez değişti, biz atık su arıtmayı yaptığımız için kanalizasyon hibemiz destekten çıkmış idi.” Diyerek onu hibeye aldırabilmek için 1 yıl zamanın geçtiğini söyledi.
Oğuz son olarak, “Şu anda proje bedeli 150 Milyon lira olan bir projenin başlangıcındayız. 22-23 bin nüfuslu bir ilçeye şu ana kadar iller bankasının maharetiyle böyle bir hizmetin yapılması mümkün değil. İller Bankasının Türkiye’deki en büyük işlerden birinin başlangıcındayız. İlçemize hayırlı olsun” diyerek çevreye verilecek rahatsızlıklardan dolayı hem belediye olarak hem de yüklenici firma adına özür diledi.
İlçe Müftüsü Tayyıp Koçer’in yaptığı dua eşliğinde kesilen kurbanların ardından İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı daha sonra iş makinelerinin kumandasına geçerek bir süre kazı yaptı.
Törene, Cemel Belde Belediye Başkanı Hakverdi Bulut, Gürçayır Belde Belediye Başkanı Osman Özkan, Belediye Meclis üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.




Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!