×
×
"Bir Hayalim Var" projesi kapsamında bir günlüğüne hayal ettikleri meslekleri icra ettiler...
Haberler

"Bir Hayalim Var" projesi kapsamında bir günlüğüne hayal ettikleri meslekleri icra ettiler.

Atatürk İlkokulu tarafından hazırlanan proje çerçevesinde özel eğitimli öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında kaymakam, belediye başkanı, doktor ve polis oldu.
Kaymakam ve belediye başkanı olan öğrenciler makam araçlarıyla okullarından alınarak kurumlara getirildi. Temsili olarak makam koltuklarına oturan öğrenciler, hayallerindeki mesleği temsili yapmanın heyecanını yaşadı. Doktor ve polis kıyafeti giyen bazı öğrencilerin mutlu oldukları görüldü.
Temsili kaymakam 12 yaşındaki Sebahattin Kekeç, makam koltuğuna oturarak kendisini ziyarete gelen polislere güvenlik tedbirleri konusunda talimat verdi.
Belediye başkanlığı koltuğuna oturan 13 yaşındaki Yusuf Aksoy da ilçeye yol, park ve bahçe yapılması hususunda Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini görevlendirdi.
Atatürk İlkokulu Müdürü Mustafa Karataş, öğrencilere gösterilen ilgiye ve onlara bugünü yaşatan ilçe yöneticilerine teşekkür etti.
Karataş, "Özel eğitim öğrencilerimize gelecekte hangi mesleği yapmak istediklerini sorduk ve aldığımız cevaplar neticesinde onlara bir günlüğüne de olsa hayallerindeki meslekleri icra etme fırsatı tanıdık." dedi.
Şarkışla Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay Oğuz da projeyi hazırlayan okul yöneticilerini kutladı. Özel öğrencilerin hayalini gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını dile getiren Oğuz, “Engelliler ile ilgili herkes bir şeyler söylüyor ama önemli olan engelleri ortadan kaldırabilmek için eyleme geçmektir. Dolayısıyla engelli kardeşlerimizin eğitimden, barınmasından, bütün ihtiyaçlarının giderilmesine son 15 yılda ülkemizde ciddi manada mesafe kat edildi.” diye konuştu.


3 Aralık Dünya Engelliler Günü



Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!