×
×
253 Sosyal Konut Kura Çekimi Yapıldı...
Haberler

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile Esentepe Mahallesinde engelli ve dar gelirli aileler için yaptırılan 253 daire hak sahiplerinin belirlenmesi için Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezinde çekiliş töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, 57 Engelli olmak üzere 240 müracaatın yapıldığı 1+1 ve 2+1 den oluşan Sosyal Konut evlerinin sahiplerini belirlemek için Şarkışla Noteri tarafından yapılan kura çekiminde konuşan Şarkışla Kaymakamımız Sayın Akif PEKTAŞ, yapılacak olan çekilişin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

En az hak sahipleri kadar heyecanlı olduğunu belirten Kaymakamımız Pektaş, “ Anayasamızda ifadesini bulan, Sosyal Devlet ilkesinin güzel bir tezahürü bu gün Şarkışla ilçemizde yaşanıyor. 253 adet sosyal konut, dar gelirli vatandaşlarımızın kullanımına sunuluyor.” Diyerek Sosyal konutların Şarkışla’ya kazandırılmasında emeği geçen başta Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sivas Valisi Davut Gül ve Sivas milletvekillerine teşekkür etti.
Aslolanın insanı yaşatmak olduğunu belirten Pektaş konuşmasına Hz. Ali’nin “ Allah gönlünüzden geçeni hakkınızda hayırlı eylesin, hakkınızda hayırlı olanı da gönlünüze razı eylesin” duasıyla son verdi.
Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay OĞUZ ise yaptığı konuşmasında, Sosyal konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını dileyerek,” Ecdat ne demiş? Demiş ki, dünyada mekan, ahirette iman. Dolayısıyla bir aileye dünyada lazım olan şey sıcak bir yuva, şu anda da 253 tane aile sıcak yuvasına kavuşacak.” Diyerek projede emeği geçenlere teşekkür etti, hak sahiplerine de hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından ilk kurayı ilçe kaymakamımız Pektaş, 2. kurayı Belediye Başkanımız Oğuz çekerek ailelerin oturacağı evleri belirledi.
25 Yıldır kiralarda süründüklerini belirten İbrahim (67), Nazime Çakır (59) çifti de kendilerine çıkan daireden dolayı mutlu olduklarını, kendilerini sıcak bir yuvaya kavuşturanlara da teşekkür etti.
Sosyal Konut çekiliş törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden Pınar Çağlayan ve Emine Yiğit ile Cemel Belde Belediye Başkanı Hakverdi Bulut da katıldı.




Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!