×
×
2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılının Başlaması Nedeniyle Program Düzenlendi...
Haberler

2017-2018 Eğitim öğretim yılı için tören düzenlendi.

Tören İlçeye bağlı Gürçayır beldesinde Ortaokul bahçesinde yapıldı.

Törene Şarkışla Kaymakamımız Sayın Akif Pektaş, Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay Oğuz, Gürçayır Belde Belediye Başkanı Osman Özkan, Milli eğitim müdürü Mevlüt Ergen, Jandarma komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Özcan, Askerlik Şubesi başkanı Jandarma Yüzbaşı Çağlayan Öztürk,, aileler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende öğrencilerin gösterisi büyük beğeni topladı.
Yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyen ilçe Kaymakamı Pektaş, “ Eğitimin önemi noktasında çok şey söylemek mümkün, ama burada bulunan bütün kardeşlerimiz memlekette söz sahibi olabilmek adına, hatta uluslara arası satıhta ülkemizin hedeflediği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması ülküsünde bu gençlerimizin birer dava insanı olarak, dava ferdi olarak yetiştirilmesinin önemini biliyorlar.” Diyerek Şarkışla da eğitim çıtasının yükseldiğini belirterek emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti.
Milli eğitim müdürü Ergen ise öğrencilerin taşıdığı heyecanın daha fazlasını da kendilerinin taşıdığını ifade ederek yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
Okul Müdürü Mustafa Soytürk, yeni bir eğitim yılını başlamasından dolayı heyecan yaşadıklarını söyledi.
Soytürk, “Halk ozanımız Aşık Veysel’in dediği gibi, Dünyanın en zengin aklını gördüm, Sermayesin sordum dedi ki okul. İnsanlara hizmet yaptığın yardım, Merhametim duygum dedi ki okul.
İnsanları diğer canlılardan ayıran özellik akıl ve zakasıdır.” Diyerek yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
Tören sonrasında protokol üyeleri öğrencilere horoz şeker dağıttı.




Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!