×
×
Yaya Öncelikli Trafik Yılı
Haberler

İçişleri Bakanlığı tarafından, 2019 yılı ‘Yaya öncelikli trafik yılı’ ilan edildi.

26 Ekim 2018 tarihinde, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun, 74. maddesinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle,''sürücüler, görevli birkişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar'' hükmü getirildi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığımız tarafından da ; ''Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'' sloganıyla 2019 yılı ''Yaya Öncelikli Trafik'' yılı ilan edildi.
-Eş zamanlı yapılacak
Bakanlık tarafından, ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek kampanya yapılması kararlaştırıldı. Yıl boyunca yapılacak kampanya faaliyetlerinin başlatılması ve etkin bir farkındalık sağlanması için 6 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 12.00-13.30 saatleri arasında tüm illerde ve ilçelerde eş zamanlı olarak devletin tüm unsurları ile Trafikte Yaya Önceliği Bilincini oluşturmak üzere etkinlik düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Bu kapsamda Şarkışla ilçesinde de eş zamanlı olmak üzere İstasyon Caddesi Okullar Bölgesinde etkinlikler yapılacak.
Etkinliğe İlçe Kaymakamımız Sayın Akif Pektaş, Belediye Başkanımız SaYIN Ahmet Turgay Oğuz, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları,öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldı.




Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!