×
×
Türkiye Belediyeler Birliği tarafından geliştirilen Belediye Yönetim Bilgi Sistemini (BELBİS)
Haberler

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından geliştirilen Belediye Yönetim Bilgi Sistemini (BELBİS) Türkiye’ de Talas Belediyesinden sonra ilk olarak hemen hemen tüm modülleri kullanmaya belediyemizde başlamıştır.

Şuanda 30’un üzerinde belediye tarafından kullanılan ve her geçen gün kullanıcı artmakta olan BELBİS web tabanlı bir yazılım olup; ilk aşamada belediye de kullanıcıların işini kolaylaştırarak yönetime daha net, daha hızlı bilgi sunulmasını sağlamaktadır.

BELBİS yazılımı ile kısa zamanda belediyemizin web sitesi olan www.sarkisla.bel.tr ve e-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden de kolay ve güvenli güncel borç ödeme, beyan bilgileri,rayiç bilgileri gibi bir çok bilgiye ulaşımı , belediyemiz ile ilgisi olan tüm vatandaşların hizmetine sunulacaktır.

Piyasa değeri 300.000 ile 350.000 –TL arası olan ve ayrıca yıllık bakım-sözleşme bedeli olarak yaklaşık 50.000-TL gibi bir maliye ti olan bu yazılım Türkiye Belediyeler Birliğinden Belediyemizce ücretsiz alınmış ve hiçbir ödeme yapılmayacağını ilgili birlik taahhüt etmiştir.

Bunun yanında en önemlisi merkezi idare tarafından Sayıştay, İçişleri Bakanlığı gibi kurumlar ilerleyen zamanlarda, zaman zaman belediyemize dahi gelmeden anlık olarak belediyemizi merkezden denetleyebilecek açık ve şeffaf bir mali yönetim imkânı sunulmuş olacaktır.

Bu yazılımın belediyemize kazandırılması aşamasında öncellikle Türkiye Belediyeler Birliği yönetimine ve tüm ekibine,

belediyemiz de bu yazılımın kullanılması için başta başkan yardımcımız Cihad GÜNDOĞDU ve Mali Hizmetler Müdürümüz Atila DİNÇ’e , Harita Teknikerimiz Tamer KARAKAVAK’a, , Yazı İşleri Müdürümüz Tacettin KARACA’ya, Mali Hizmetler Müdürlüğü personelimiz Selahattin UTLU, Barış TUNCER,Selami SIRMALI,Burhan DİNÇ,Caner KOÇ,Mehmet ÇELİK ve Harita Mühendisimiz Onur KURT ile emeği geçen diğer tüm personellerime teşekkür ediyorum.

Belediyemiz ve İlçemiz için bu yazılımın hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Ahmet Turgay OĞUZ

Şarkışla Belediye Başkanı



Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!