Muharrem ayı dolayısıyla 3 Bin Aşure dağıtıldı.

Muharrem ayı dolayısıyla 3 Bin Aşure dağıtıldı.
Şarkışla Belediyemizce hazırlanan Aşureler Cumhuriyet caddesinde eski Belediye Başkanı Mehmet Gönen’in yaptığı toplu duanın ardından vatandaşlara dağıtıldı.
Belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu aşure dağıtımında konuşan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay Oğuz, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
Kerbelanın öneminden bahseden Başkanımız Oğuz, “Kendisinden olan, kendisinden görünen kişiler Hz. Peygamberin biricik torunu Hz. Hüseyin’i ve onunla birlikte hareket edenleri katletti. Aynı bu gün 15 Temmuzda yaşadığımız hadise gibi, bizden görünen, bizden olan, bizim paramızı, bizim insanımızı katleden insanlar Anadolu coğrafyasında maalesef oldu. Bu olan hadiselere karşı, biz bir ve bütün olmamız için, işte aşure güzel bir örnek, her türden gıda bunun içerisine girmiş, farklı farklı, hem hal olmuş.” Diyerek Türk coğrafyası olmak, güçlü olmak içinde bir ve bütün olmanın gerektiğini söyledi.