Liseler arası Genel Kültür Yarışması yapıldı

Şarkışla'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liseler arası Genel Kültür Bilgi Yarışmasının yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılı liseler arası genel kültür bilgi yarışması Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezinde yapıldı.
Programa Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Kalkan, Mehmet Bilgiç, Cihangir Özcan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
İlçe merkezinde bulunan 8 Lise iki gurup halinde yarıştı. 12 şer sorunun sorulduğu yarışmalarda 1. guruptan Lokman Hekim Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi 2. guruptan da Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldular.
Yarışmalarda dereceye giren okullara çeşitli hediyeler dağıtılırken, gurup birincileri de 22-23 Mart tarihinde Sivas’ta yapılacak olan çeyrek final yarışmalarına katılmaya hak kazandılar.
Milli eğitim müdürü Ergen burada yaptığı konuşmasında dereceye giren öğrenci ve okulları tebrik ederek ilçe Kaymakamının da, ilde alınacak birincilik için öğrencileri Çanakkale gezisine göndereceği müjdesini verdi.