Biyogaz tesisi çalışmaları

Şarkışla'da tarım ve hayvansal atıklardan elektrik ve organik gübre elde edilmesini sağlayacak biyogaz tesisinin kurulması için çalışmalar devam ediyor.

Tesisi kuracak İtalyan firmanın temsilcisi Biyolog Tommas Matteo Boccardi, Şarkışla Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay Oğuz'u makamında ziyaret etti.
Başkanımız Oğuz, ziyarette, canlı hayvan pazarı yakınlarında kurulacak tesis için İtalya'dan yetkililerin geldiğini, ilk etapta 1 megavat elektrik üretecek biogaz tesisi sayesinde seracılık da yapılabileceğini belirtti.
Biogaz tesisinin Şarkışla'ya sağlayacağı katkılara değinen Oğuz, tesisin hizmete girmesiyle hayvansal atıkların çevreye olumsuz etkisinin ortadan kalkacağını söyledi.
Oğuz, tesiste 20 kişiye istihdam sağlanacağını dile getirdi.
Boccardi ise tesisin Şarkışla'yı önemli ölçüde kalkındıracağını vurguladı.