×
×
Belediyemiz Tarafından Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Çalıştay Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi...
Haberler

Belediyemiz tarafından organize edilen Şarkışla ilçesi Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Çalıştay Görüşme Akışı, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Kaymakamımız Sayın Akif Pektaş, ilçe ekonomisinin hayvancılıktan geçtiğini belirterek, “ Malumunuz bölgenin göz bebeği olan hayvan pazarımız var. Bununla beraber her alanda olduğu gibi muhakkak hayvancılığında kendi içerisinde sorunlar var. Tabi sorunlar var ama biz bardağın boş tarafını görmeyeceğiz, bardağın dolu tarafı olduğunu da bilmemiz gerekiyor. Bundan 15 20 yıl önceki hayvancılıkla bu gün ki hayvancılık politikaları arasında muhakkak ki bir değişim ve gelişimin olduğunu da kabul etmemiz lazım. Yeterli mi, yeterli değil, daha iyisi olmalı mı evet olmalı.” Diyerek daha iyisine ulaşılabilmesi için de neler yapılabileceği konusunda bu tür bir bilgilendirme toplantısının düzenlendiğini söyledi.
Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay OĞUZyaptığı konuşmasında, hayvancılıkla ilgili bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesini isteyen besici ve ilgi duyan vatandaşların isteğini yerine getirmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, hayvancılığın geliştirilebilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.
Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas il Koordinatörü Muhammet Genç ve Cumhuriyet Üniversitesi Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezinden Doç. Dr. Hasan Hüseyin Arı’nın konuşmacı olarak katıldı.
Yetiştirici ihtiyaçları ve tüketici beklentilerini karşılayacak tarımsal ekonomik model oluşturulması amaçlanan çalıştayda, süt sığırcılığı, besi sığırcılığı, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve hayvan sağlığı hakkında bilgi verdiler.
Toplantıya, Gürçayır Belde Belediye Başkanı Osman Özkan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur Furkan Yurt, siyasi parti temsilcileri ve besiciler katıldı.




Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!