Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay OĞUZ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkanımız, yayınladığı mesajında, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 94.yıldönümünü kutlamanın heyecan ve gururu içerisinde olduklarını belirterek, “Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimizin 94.yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz.”dedi.

Kurtuluş Savaşı’nın milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet’in ise yeniden dirilişi olduğunu vurgulayan Başkanımız, şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin kuruluş süreci milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadeleden biri olmuştur. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin adıdır. Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla bütün yüreklerin, bağımsızlık yolunda kenetlenerek, toplumun tamamını kapsayan bir yönetim biçimidir. Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 94 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren ülkemiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti kendisine dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alma hedefi koymuştur. Şarkışla olarak bizim de elbette bazı hedeflerimiz vardır. Hepimize bu hedefleri gerçekleştirmek için önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Geçmişte olduğu gibi, bugün ve bugünden sonra da aynı heyecanla gayretlerimizin devam edeceğine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”