×
×
Belediye Başkanımız Miraç Kandili Mesajı...
Haberler

Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu bir dönemden geçildiğini ifade eden Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay OĞUZ , mesajında;

“Kardeşliğe ihtiyacımız olan bu günlerde kandiller, daha da önem kazanmaktadır. Çünkü günümüzde yaşanan kin ve nefret duyguları, düşmanlıklar bazen insani duyguların önüne geçmekte, bizleri kötü davranışlara yöneltmektedir. Yüreğimizi nefret ve düşmanlık gibi duygulardan temizlemeye çalışmalı, insani meziyetlerimizi ön plana çıkartan bir yaşamı tercih etmeliyiz. Ayrıca bu mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız.

Miraç, bütün beşeri duygu ve hislerden arınarak temiz bir kulluğa yükseliştir. Bizim kültürümüz ve inancımız için önemli olan Miraç Kandili, toplumsal dayanışma, akrabalık ve kardeşlik hukukunu pekiştirmemiz için bir vesiledir. Muhabbet ve kardeşlik hukuku ile duygularımıza, vicdanlarımıza hükmetmeli; iyiyi, barışı, dostluğu, merhameti yaymak için çalışmalıyız. Kandilin, şehrimize, ülkemize hayırlar getirmesi, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olması en büyük temennimizdir. Ülkemizde ve dünyada yaşanan üzücü olayların, acı ve gözyaşının yerini bu kutlu gün vesilesi ile barış ve huzurun almasını temenni ederim. Sağlık, barış ve huzur dilekleri ile halkımızın ve tüm İslam aleminin Miraç Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.



Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!