Aşık Veyseli’in Ölümünün 44. Yılı

Halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 44. yılında Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.Sivas Valimiz Sayın Davut Gül, anma programında yaptığı konuşmada, Aşık Veysel’in "dostlar beni hatırlasın" dediğini anımsattı.

Dostlarının onu hatırladığını ve Türkiye'nin her yerinde bugün herkesin dünyaca ünlü ozanını konuştuğuna inandığını dile getiren Gül, "Aşık Veysel’in konuşulmasının sebebi Aşık Veysel’in memleket, toprak sevgisi, vatan sevgisi, kardeşlik duygusudur. Aşık Veysel, hiçbir zaman ötekileştirmedi, hep kucakladı hep bütünleştirici davrandı ve hep kardeşlik ruhuyla yazdı. 44. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz." dedi. Anma programına, Sivas Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, Şarkışla Kaymakam Vekili ve Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Şarkışla Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay OĞUZ, Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, Aşık Veysel'in torunu Selahattin Şatıroğlu, Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.