×
×
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında programlar düzenlendi...
Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında programlar düzenlendi.

Şarkışla Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı Muhsin Yazıcıoğlu Cami ve Külliyesi ile 15 Temmuz Şehitler Meydanında mini konser verdi.
Şarkışla’da düzenlenen programlardan ilki Yıldırım Mezarlığındaki Şehitlikte saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından dua edilerek Şehit mezarlarına karanfil bırakılıp dua edildi.
Öğle namazı öncesinde şehitler için Muhsin Yazıcıoğlu Cami ve Külliyesinde mevlidi şerif okutuldu. Muhsin Yazıcıoğlu Cami ve Külliyesindeki akşam namazının ardından Şarkışla Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter takımı eşliğinde camiden 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar ellerde Türk Bayraklarıyla kortej eşliğinde yürüyerek meydana ulaşıldı.
Kuran tilaveti, ilahiler ve şiirlerin de okunduğu meydanda vatandaşlara konuşan ilçe Kaymakamımız Sayın Akif Pektaş, tüm şehitleri minnetle ve rahmetle andıklarını belirterek gazilere de acil şifalar diledi.
Pektaş, “ 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyet Devleti için bir milattır. Aslında 15 Temmuzu iyi anlamak ve iyi anlatmaktır. Unutmamak ve unutturmamak için işte 2 yıl önce bu gün bize tevdi edilen görevin bir devamı olarak yine meydanlarda bir elde Kur-an bir elde Bayrak vatan için nöbetteyiz. Nizamı alemin sulhu için tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet ülküsüyle mazlumun ve masumun umudu bu yüce millet kızıl elma şiarıyla inşallah Kudüs’den Bosna Hersek’e, Arakan’dan dünyanın dört bir yanındaki bütün din kardeşlerimizin umudu olarak devam edecektir.” Dedi.
Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunu belirten kaymakamımız Pektaş, “ Bu millet çok bedel ödedi ama yıkılmadı ve 15 Temmuz bir kez daha dünyaya şunu haykırdı ki, başaramayacaksınız, topunuz gelse de bu milleti bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz. “ dedi.
Konuşmaların ardından dualar edildi, meydanda yatsı ezanı okundu ve topluca yatsı namazı kılındı.
Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay Oğuz da yaptığı konuşmasında, “Allah hepimize bu yolda yani namus yolunda, bayrak yolunda, ezan yolunda, vatan yolunda ölmeyi nasip etsin. “ diyerek tüm şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinliklerine, Cemel Belde Belediye Başkanı Hakverdi Bulut, Gürçayır Belediye Başkanı Osman Özkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve yaklaşık 2 Bin vatandaş katıldı.




Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!