×
×
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla programlar düzenlendi.
Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla programlar düzenlendi.

Dev Bayrakların açıldığı 15 Temmuz Şehitler Meydanındaki program, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Tayyıp Koçer'in yaptığı duanın ardından Kaymakamımız Sayın Akif Pektaş ve Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay Oğuz'un konuşmalarıyla devam etti.
Masum ve mazlumun umutlarının sönmemesi için, Coğrafyada yaşayan milletin güçlü olma zorunda olduğunu söyleyen Kaymakamımız Pektaş, “15 Temmuz'da şehadete yürüyen aslanlar bu şiarla, bu ülküyle tek vatan, tek devlet, tek millet, tek Bayrak ülküsüyle şehadete yürüdüler. Tuna Nehri'nde Abdest alan yiğitlerle, İstanbul Büyük şehir Belediyesinin önündeki süs havuzunda abdest alıp şehadete yürüme arzusunda olanların fikriyatı da zikri-yatı da aynıydı. Bu gün bize düşen sorumluluk çok çok fazla, Çünkü onlar şehadete yürüdüler ve peygamberlikten sonra gelen en ulvi makama ulaştılar. Allah hepimize şehadet şerbeti içmeyi nasip eylesin.” diyerek şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.
Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay Oğuz da, “ Şarkışlalılar olarak bugün yine bu Şehitler meydanında, kadınıyla, kızıyla, genciyle, çocuğu ile bir araya geldik. Bugün elbette ki o kara gecenin bir nişanesi olarak bir izi olarak 251 tane şehidimiz, 2000'in üzerinde gazimiz var. Bunlar adına Şehitleri Anma adına yani demokrasi ve Şehitler Günü ilan edilen bugün de onları anmak için bir araya geldik. Onları anarken elbette ki ruhumuzu diri tutmaya geldik, birliğimizi beraberliğimizi ele, aleme, düşmana göstermeye geldik. Biz 3 yıl önce yine buradaydık, şimdi yine buradayız Allah'ın izniyle yine burada olmaya yani meydanlarda olmaya vatan için bayrak için din için namus için olmaya devam edeceğiz.” dedi.”
İmam Hatip Lisesinin oluşturduğu Mehter takımı konser verdi. Hamide Türkoğlu Erkek Hafız Kursu öğrencileri ilahiler söyledi, çocuklar şiir okudu. Yatsı namazı topluca bu meydanda kılındı.
Düzenlenen etkinliklere ilçe protokolünün yanı sıra yaklaşık 3 Bin kişi katıldı.




Bilgi Hizmetleri Servisi

Şarkışla Belediyesi bilgi hizmetleri servisine üye olmak için formu doldurun, yeniliklerden haberdar olun!