Biyoenerjinin Yanı Sıra Seracılıkta Yapılacak

Biyoenerjinin yanı sıra seracılıkta yapılacak

Belediye Başkanımız Ahmet Turgay Oğuz, Şarkışla’ya, tarım ve hayvansal atıklardan elektrik ve organik gübre elde edilmesini sağlayacak biyogaz tesisimizin kurulmasıyla birlikte seracılığında yapılacağını belirtti.
Şarkışla'da Tarım Ve Hayvansal Atıklar Enerjiye Dönüşecek tesisinin kurulması için çalışmaların başladığını aktaran Başkanımız Oğuz ilçede hayvan atıklarından elde edilecek olan biyogazın elektriğe dönüştürülmesinin yanında elektrik üretiminde kullanılacak olan motorların soğutulmasında kullanılacak olan suyunda ısınacağını bununda seralarda kullanılacağını aktardı.
Mevcut canlı hayvan pazarı yakınlarında kurulacak olan tesis için ilgili çalışmalar için İtalya’dan yetkililerin geldiğini aktaran Başkan Oğuz, düzenlediği basın toplantısında, Şarkışla’da ilk etapta 1 megevat ilerleyen zaman içerisinde de 2 megavat büyüklüğünde elektrik üretecek olan biyogaz tesisinin yanında da seracılığın yapılacağını belirtti.
Biyogaz tesisimizin Şarkışla'ya sağlayacağı katkılara değinen Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Turgay Oğuz, tesisin hizmete girmesiyle hayvancılık açısından önemli bir merkez olan Şarkışla'da hayvansal atıkların çevreye olumsuz etkisinin ortadan kalkacağını ve enerjiye dönüşerek ülke ekonomisine katkıda bulunulacağını, burada da 20 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.
İtalyan Biyolog Tommas Matteo Boccardi de Kurulacak olan tesisin Şarkışla’yı önemli ölçüde kalkındıracağını ve bu potansiyelin de ilçede mevcut olduğunu belirterek “Şarkışla’nın, kurulacak olan tesisle birlikte hem havasının temizleneceğini, hem de ekonomiye büyük katkı sağlayacak” dedi.
İtalyan Biyolok ilk üretimin Ekim ayında yapılacağını aktardı.
Basın açıklamasında Danışman Zafer Öztürk tercümanlık yaptı.